Znanstvena razlaga delovanja Ouija table

By | 7. 1. 2012

Svet je razdeljen med tiste, ki verjamejo v nekaj in tiste, ki so večni skeptiki. Za skeptike veljajo tudi znanstveniki, ki skušajo deovanje Ouija table razložiti z znanstvenega vidika. Obenem želijo dokazati, da premikanje trikotnika ali rinke po tabli ne dirigirajo duhovi ampak psiha posameznikov, ki sodelujejo pri seansi.

Njihova razlaga je sledeča: Človeška podzavest premika trikotnik po tabli tako, da črke sestavljajo besedo, ki se nahaja v nezavednem procesu razmišljanja. To nezavedno delovanje je znano pod imenom ideomotorno delovanje ali povedano z enostavnejšim jezikom avtomatizem.

Ljudje, ki sodelujejo pri seansah, so prepričani, da trikotnik ali rinko po tabli premka duh. Tako že po predispoziciji ne razmišljajo o nobeni drugi možnosti.

Da bi skeptiki dokazali svoj prav, so izvedli seanso, pri kateri so ljudem zavezali oči ter nato brez njihove vednosti obrnili ouija tablo za 180 stopinj. Ko so seanso izvajali, so pri odgovorih DA tako vedno premikali trikotnik ali rinko tja, kjer naj bi bila na tabli napisan odgovor DA. Ker pa je bila tabla obrnjena, so vedno premikali trikotnik tja, kjer je bil odgovor NE. S tem so zadovoljno pokazali rezultate eksperimenta in dokazali, da je človeška psiha tista, ki premika trikotnik po tabli in da je prisotnost duhov izključena.

Dejstvo je, da skušajo znanstveniki in skeptiki vedno znova in znova dokazovati, da duhov ni, da jasnovidnost ne obstaja ali pa da je zelo zelo redka, da intuicija ni jasnovidnost, da so pripomočki, ki jih uporabljamo za napovedovanje prihodnosti, nemočni,……

Resnica pa je čisto nekje drugje. Čas je že, da sprejmemo to, da duhovi obstajajo, da obstaja veliko dimenzij, do katerih večina zaradi svoje omejenosti ne more, da obstaja vesoljna energija, ki drži svet skupaj takšen kot je…….in na koncu koncev….da prihaja čas, ko bomo vsi skupaj naredili korak naprej, kar nam bo odprlo obzorja, nove dimenzije bivanja in razumevanja sveta in ljudi, ki nas obkrožajo. Prenos misli, sporazumevanje na daljavo brez tehnoloških priprav, nesebičnost, brezpogojna ljubezen in podobno bo postalo naš vsakdanjik.

In če se do tega sami ne bomo prebili, nam bo pri tem pomagala narava.

Počakajte in videli boste.